GRATIS FORSENDELSE PÅ ORDRER OVER 300 KR.​
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Young Caucasian couple's wedding day

Sådan planlægger du det helt rigtige bryllup… så det passer til jeres drøm!

Lad os starte med en advarsel. Dette indlæg indeholder mine holdninger til, hvordan man som brudepar skal håndtere planlægningen. Måske er du enig. Måske er du uenig. Men der skal være plads til alles holdninger 🙂 

Jeg er i en del bryllupsgrupper på Facebook. Det har jeg været længe, da jeg selv blev gift i 2021 (og pga. corona endte vi med 3 års planlægning). Her har jeg bemærket, at der går en bestemt type opslag igen: 

  • X siger at man ikke kan gøre sådan til et bryllup
  • X siger at man skal gøre sådan her til et bryllup
  • X siger disse traditioner skal følges

Og så videre og så videre. 

En ting disse opslag har tilfælles, er en brud der er ked af det. Måske endda helt knust. For med disse kommentarer følger der en usikkerhed: “Er mit bryllup forkert?”.

Det gør ondt helt ind i maven, når jeg ser disse opslag. For hvem har bestemt, at der er én rigtig måde at gøre det på. Og kun den? Det er min klare overbevisning, at bryllupper er lige så forskellige som os mennesker. Og et bryllup og en bryllupsfest skal afspejle, hvem brudeparret er som personer. 

Så derfor. Her får du en opskrift på, hvordan du kan planlægge det helt rigtige bryllup… Så det passer til jeres drøm!

1. Bliv enige om et budget

Bryllupper koster penge. Men om det skal være et budgetbryllup eller den helt store extravaganza version, er i sidste ende op til jer. Så inden i går i gang med planlægningen, er det en rigtig god idé, at i bliver enige om, hvor mange penge i vil bruge.

Når i ved det, bliver det under planlægningen nemmere at se, hvad i har penge til ift. mad, lokaler og pynt. Så kan i lave et endeligt budget.

2. Brainstorm alle jeres bryllupsideer

Når planlægningen skal i gang, kan i have rigtig mange tanke og idéer. Der kan hurtigt gøre det lidt rodet undervejs. Så når i går i gang med planlægningen, er det en god idé at i sætter jer ned og laver en brainstorm. 

Kort og godt: skriv alle jeres ideer ned. Det kunne f.eks. være jeres tanker om:

  • Kirke eller borgerlig vielse
  • Farvetema
  • Festlokale
  • Mad
  • Bar
  • Band eller DJ
I kan skrive dem ned på en computer eller have en notesbog til formålet. 

3. Se jeres bryllup samle sig

Jeres brainstorm er basen for jeres bryllup. Brug denne brainstorm til at udvælge de elementer, der er relevante for jeres bryllup. Undersøg forskellige festlokaler, catering, underholdning m.m., og find den løsning, der matcher jeres ønsker. 

Når i er i denne del af planlægningen, så husk at bruge jeres budget, så i hele tiden ved, hvor i står. 

4. Lyt til jeres egne ønsker

Det er dig og din partner der skal giftes. Det er ikke svigermor, moster eller fætteren fra Fyn. Derfor er det også jeres ønsker til brylluppet, der er i fokus. 

Selvfølgelig er gode råd fra venner og familie altid velkomne. Men det er ikke altid, at det helt passer ind med de drømme du (og din partner) sidder med. Så husk et filter, og gør det som passer bedst til jeres mavefornemmelse. 

5. Pinterest er din ven

Du har måske hørt udtrykket “Google er din ven”. Når det kommer til bryllupper, er det helt klart Pinterest der bliver din bedste ven. 

Her kan du finde alverdens inspiration til blomster, mad, pynt, festlege og meget mere. Gem de billeder der passer ind i dit drømmebryllup og brug dem som inspiration, når du kontakter blomsterhandleren, kjolebutikken osv. 

6. Læg en plan

Det giver måske lidt sig selv. Men nu siger jeg det alligevel. 

Du sidder måske med følelsen af, at du har god tid. Men inden du har set dig om, så er der bare ikke så god tid mere. Men når i har nået en enighed om, hvordan brylluppet skal se ud og hvad det skal indeholde (mad, underholdning m.m.), er det en rigtig god idé at lave en tidsplan. Skriv ned hvornår forskellige opgaver skal klares og hvem der er ansvarlig. 

7. Nyd det

Vigtigst af alt. Nyd den tid i bruger på at planlægge jeres bryllup. Gør oplevelsen til noget sjovt! 

Når der kommer ideer og holdninger fra venner og familie, som ikke passer ind i jeres drømmebryllup, så er det helt okay at sortere dem fra. For det er jeres bryllup, og det er jeres fest. 

Scroll to Top